Helsinki -riipus
"Helsinki"
Share |

Claes

Olen asunut suurimman osan elämästäni  Helsingissä ja Espoossa.

Luovaan työhöni saan inspiraatiota kaikista asioista ympärilläni. Rakennukset, tavarat, ihmiset – erityisesti luonto, eläimet ja meri ovat aarrearkku, josta ammennan ideoita ja nautintoa. Matkustaminen kotimaassa ja ulkomailla onkin minulle tärkeä voimavara, jossa eri kulttuurien tyylit, tuoksut ja jopa äänet muodostavat sekoituksen, josta saan energiaa kultasepän työhöni. 

Opiskelin ensin veneenrakentajaksi suuren intohimoni - veneilyn houkuttelemana. Opiskelu jatkui kuitenkin vielä Lahden muotoiluinstituutissa, josta valmistuin jalometalli- ja kultasepäksi vuonna 1992.

90-luvun alussa olin yksi niistä uraa uurtavista sepistä, jotka ensimmäisinä avasivat työhuoneensa ja pajansa asiakkaille.

Perustin Jalometallisepänpaja Claes Nyströmin Korkeavuorenkatu 41:een lähes 20 vuotta sitten.  Tänä aikana käsityön arvostus on kasvanut huimaa vauhtia. Tilaustöiden teettäminen on yhä yleisempää ja arkipäiväisempää.  

Asiakkaat vaativat laatua ja yksilöllisiä ominaisuuksia ostamiltaan koruilta. Tällöin kannattakin asioida suoraan valmistajan kanssa. Näin vältytään turhilta välikäsiltä ja väärinkäsityksiltä. Parhaimmillaan yhteistyö on niin hedelmällistä, että se johtaa vuosia kestävään kanta-asiakkuuteen ja uskollisiin asiakkaisiin. Tyytyväinen asiakas onkin yksi tärkeimmistä tavoitteistani päivittäisessä työssäni.

Työhuoneeni ja myymäläni sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, korttelin päässä Etelä-Esplanadilta, Helsinki Design District –alueella.  

Lämpimästi tervetuloa.

Claes